Zájem o nové byty v Praze roste, ceny klesají

Zájem o nové byty v Praze roste, ceny klesají

Datum publikace článku: 22. 06. 2015

Větší zájem o nové byty než loni hlásí pražští developeři. Platí to alespoň pro první letošní čtvrtletí. Oproti stejnému období loňského roku vzrostl prodej nových bytů v Praze skoro o 3 %. Z 1 315 na 1 350 prodaných nových bytů.

Podle prvních odhadů letos lidé v Praze koupí okolo 5 000 nových bytů. Developeři proto v Praze připravují stále nové byty k prodeji. V květnu tak bylo v Praze na prodej 6 450 nových bytů.

Hranici 6 000 nových bytů k prodeji přitom Praha stabilně překračuje už rok. Znamená to, že má v zásobě nové byty, které pokryjí poptávku zhruba na rok a čtvrt dopředu.

Byty v centru: klidné parky i občanská vybavenost

Developeři proto připravují stále nové projekty a zároveň v Praze prodávají už hotové byty. Například FINEP HOLDING v současnosti nabízí k prodeji například luxusní byty Pergamenka v Praze 7.

Nové byty v Rezidenci Korunní v Praze 10 - Vinohradech

V současnosti nabízí byty v Pergamence v Praze 7 na prodej ještě 7 bytů 3+kk a 4+kk. Novostavby jsou nedaleko historického centra Prahy a zájemci o bydlení v těchto bytech se mohou těšit nejen na luxusní bydlení v místě, kde najdou veškerou občanskou vybavenost, ale i na klidné procházky v okolních parcích.

Zlevňují i luxusní byty v centru

Byty na prodej v Pergamence v Praze 7 jsou navíc nyní k mání výrazně levněji. Potvrzují tak dlouhodobý trend, kdy nové byty na prodej v Praze jsou často z hlediska ceny zajímavější než staré byty. Zatímco průměrná cena bytů v Praze se zvýšila o 0,2 % na 61 430 Kč/m2, u nových bytů cena naopak klesla o 5,5 % na 54 400 Kč/m2.

Pomohl tomu hlavně nový občanský zákoník. Podle něj totiž musí developeři nově do celkové plochy započítat celou podlahovou plochu – tedy i včetně sklepa, ploch pod vanou, stoupačkami nebo třeba zdmi. Velikost bytu tak může narůst až o 10 % a cena za metr čtvereční klesá.

Zdroj: http://www.buildingnews.cz/zpravy-dne/poptavka-po-novych-bytech-se-drzi-na-stale-vysoke-urovni.html

<< Zobrazit všechny aktuality