Nepropásněte ideální čas pro nákup bytu v Praze

Nepropásněte ideální čas pro nákup bytu v Praze

Datum publikace článku: 25. 11. 2014

Letos se v Praze prodá víc bytů, než se prodalo před začátkem finanční a hospodářské krize. Vyplývá to z odhadů developerů a pozitivní vývoj ekonomiky naznačuje, že ceny bytů začnou brzy stoupat. Ideální čas pro jejich nákup je proto právě teď.

Ceny bytů se v současné době drží nízko, oživení trhu však naznačuje, že to nebude trvat dlouho. K nákupu však vybízí především levné hypotéky. V říjnu dosáhla průměrná úroková sazba hypoték 2,51 % a podle odborníků nejde o konečné číslo. Dá se očekávat, že hypotéky budou i nadále zlevňovat.

K dispozici je přes 6 000 bytů

V souvislosti s ideálními podmínkami pro nákup nemovitostí očekávají developeři do konce roku prodej celkem 5 600 bytů, což je o 4,5 % více než v posledním předkrizovém roce 2007. 

Při prodeji se dostane na všechny zájemce, jelikož už více než rok čítá nabídka nových bytů více než 6 000 nemovitostí. Developeři navíc stále budují nové rezidence, nedostatek bytů tedy v Praze v následujících letech nehrozí.

Slevy na luxusní byty v centru

Mladí lidé žijící dobrovolně sami bez partnera (singles) při výběru bytu dbají především na lokalitu, snadnou dostupnost do centra a designové řešení bytu. Zájem mají hlavně o byty 1+kk nebo 2+kk, které vnímají jako investici do budoucna.

Ideální čas pro nákup bytu

Ideální volbou jsou například byty U Šárky, která se nachází v Růzyni. V bezprostřední blízkosti bytového komplexu jsou stanice metra i tramvajová a autobusová zastávka. Autem to do centra trvá zhruba 4 minuty. 

Díky velkým slevám na byty v kategorii 3+kk si je nyní možné užívat městského života a po založení rodiny byt na lukrativním místě pronajímat.

Bydlení v Rezidenci U Šárky nabízí kompletní občanskou vybavenost, dokonalé dopravní spojení, nesčetně příležitostí k aktivnímu životnímu stylu a především naprostou volnost. Užívejte si život pár minut od centra, uprostřed kultivované přírody a sami si vyberte, jak a kde strávíte svůj volný čas.

Život v zeleni jen pár minut od centra

Pro rodiny s dětmi jsou skvělou volbou nové byty U sluncové. Všechny splňují nízkoenergetický standard a bydlení je tak šetrné k životnímu prostředí i vaší peněžence.

Lokalita navíc přímo vybízí k procházkám do přírody nebo k zámku, který je vzdálen pouze 300 metrů. Do centra Prahy se také dostanete za pár minut, na Černý most to trvá autobusem 10 minut, autem ještě o něco méně.

<< Zobrazit všechny aktuality