Ceny bytů v Praze rostou, vyplatí se investovat do pozemků

Ceny bytů v Praze rostou, vyplatí se investovat do pozemků

Datum publikace článku: 01. 12. 2016

Nízké ceny hypoték, zvýšení mezd a nízká nezaměstnanost lákají Čechy k nákupům nových bytů. Poptávka začíná pomalu převažovat nabídku a v kombinaci s dalšími faktory byty zdražují. Za poslední rok to bylo o 6,3 %.

Pozemky na prodej v Praze sice také zdražují, oproti bytům je ale tempo pomalejší. V roce 2015 ceny stouply o 4,4 %. Nejméně pak rostly ceny rodinných domů. Růst cen se týká celé České republiky, v Praze je ale tradičně nejvyšší a je tak dobrým ukazatelem pro zbytek země.

Z uvedených čísel vyplývá, že se nejvíce vyplatí investovat do pozemků. Například pozemky v Praze 9 nabízí spousta společností. Je jich 62 ve velikostech od 302 do 903 m2 a vybrané pozemky je možné i propojit.
Bydlení snů tak jistě najdou fanoušci posezení na zahradě i ti, kteří se místo péče o pozemek raději věnují jiným činnostem.

Navrhněte si vlastní dům, nebo si vyberte z nabídky

Developer pro zájemce navíc připravil 2 lákavé možnosti:

  • Při dodržení pravidel si na pozemku můžete postavit dům podle vlastního návrhu.
  • Můžete si ale také vybrat z 12 typů domů na klíč v nízkoenergetickém a pasivním standardu.

Láká vás první možnost? Pravidla pro výstavbu nových domů jsou následující:

  • Maximální výše 2 podlaží
  • Rozloha od 100 do 215 m2

To je vše. Všechny pozemky v Praze 9 budou kompletně připojeny k infrastruktuře s připojovacími body na hranici pozemků.

Stále dáváte přednost bytu?

Movým rezidentům se nabízí bydlení v lokalitě plné zeleně, s veškerou občanskou vybaveností a snadnou dostupností do centra. Pokud vás i přes i tyto výhody láká spíše bydlení v bytě, podívejte se na další byty na prodej v Praze 6.

FINEP HOLDING tu v chystaném projektu U Šárky nabídne 39 bytů s dispozicemi 1+kk, 2+kk i 3+kk. S rezervací toho svého neváhejte - o nové byty v Praze 6 je velký zájem.

<< Zobrazit všechny aktuality