V Praze meziročně se prodalo o čtvrtinu více nových bytů

V Praze meziročně se prodalo o čtvrtinu více nových bytů

Datum publikace článku: 05. 02. 2014

V roce 2013 developerské firmy v Praze prodaly 5015 nových bytů. Je to nejlepší číslo od krizového roku 2008, předcházející rok 2012 navíc převyšuje o dvacet pět procent. Nejúspěšnější bylo poslední čtvrtletí uplynulého roku, ve kterém se prodalo přes patnáct set nových bytů.

Počet prodaných nových bytů se tak přiblížil číslu z roku 2007, kdy se prodalo 5356 bytů. Realitní trh se tedy pomalu, ale jistě vrací do kondice, ve které byl před krizí.

Největší zájem je o levné byty

Společnost Ekospol, která realitní trh v hlavním městě monitoruje, dále zjistila, že největší část poptávky představují byty s cenou do 45 tisíc za metr čtvereční. Na tuto poptávku developeři reagovali rozšířenou nabídkou.

Evžen Korec, ředitel Ekospolu, dodává, že byty se dobře prodávaly díky dlouhodobě stabilním a nízkým úrokům u hypoték. Pražané navíc stále častěji kupují byty jako investici, která je může zajistit na stáří.

Prodej bytů v Praze pravděpodobně dál poroste

Odborníci očekávají, že růst prodeje pražských nemovitostí se jen tak nezastaví. Prahu navíc čeká velká výstavba. Na nejbližší roky se plánuje hned několik rozsáhlých developerských projektů. Společnost FINEP HOLDING například připravuje projekt Nový Opatov a dva projekty na Praze 10 v Štěrboholech.

Zdroj: http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/prodeje-bytu-v-praze-stouply-o-ctvrtinu-na-odbyt-sly-superlevne-projekty-1050126

<< Zobrazit všechny aktuality