Nový byt v Praze jako investice? Jednoznačně doporučujeme!

Nový byt v Praze jako investice? Jednoznačně doporučujeme!

Datum publikace článku: 18. 12. 2012

Developeři v Praze se koncem roku 2012 vzácně shodují – roste poptávka po bytech určených k bezpečnému uložení peněz. Investici v podobě bytu si pořizují už nejen nadprůměrně movití investoři, ale i ti, kteří hledají zajištění na stáří.

Nový byt v Praze je právě pro relativně bezpečné a konzervativní uložení peněz na stáří ideální. Ceny nemovitostí klesly, hypotéky mají nízké úroky a na trhu s nájmy se nečekají žádné velké výkyvy. Není výjimkou ani vlastnictví hned několika pronajímaných bytů na hypotéku. Investice do bytů si tak zřejmě z více než desetimiliardového koláče hypoték v Praze ukrajují čím dál tím větší sousto.

Při výběru nového bytu na investici hlídejte náklady

Pokud se chystáte pořídit nový byt v Praze jako investici, hledejte takový, který vám z vybraného nájemného odčerpá co nejmenší část na nákladech. Vhodné jsou například menší byty v nízkoenergetických novostavbách, ve kterých se o něco vyšší pořizovací cena na nájemném rychle vyrovná. Trend potvrzuje i zájem investorů, kteří na pronájem skupují hlavně byty do velikosti 2+kk.

U nového bytu v Praze hraje roli lokalita

Neméně důležitým kritériem je vedle nákladů také umístění bytu. Platí, že čím atraktivnější lokalitu najdete, tím větší jistota zachování hodnoty investice bude. Jednoduše řečeno – když koupíte jako investici pěkný byt v zachovalém či novém domě blízko centra Prahy, o své peníze v budoucnu téměř jistě nepřijdete – zde bude velký hlad po bytech pořád.

Hodnotu nového bytu v Praze určují i další měřítka – dopravní dostupnost, okolí, občanská vybavenost nebo třeba blízkost cyklostezek a parků.

Aktuální prodej bytů v Praze si prohlédněte například na stránkách developera FINEP HOLDING.

<< Zobrazit všechny aktuality