Nejvíce nových bytů se plánuje na Praze 4 a Praze 9

Nejvíce nových bytů se plánuje na Praze 4 a Praze 9

Datum publikace článku: 09. 12. 2013

Stavební plány developerů v Praze v této chvíli dohromady čítají třicet tisíc nových bytů. Vyplývá to z výzkumu společnosti EKOSPOL, která dlouhodobě monitoruje všechny plánované developerské projekty na území hlavního města Prahy, a to včetně těch projektů, které jsou teprve v prvních fázích přípravy.

Prodej nových bytů v Praze – asi pět tisíc ročně

Za poslední půlrok se počet plánovaných bytů zvýšil o více než pět tisíc. Za poslední čtyři roky se více než zdvojnásobil. „Zarážející je především stále rostoucí tempo, jakým nové plánované byty přibývají. V situaci, kdy se v Praze ročně prodá okolo pěti tisíc nových bytů, to představuje zásobu nejméně na šest let dopředu,“ myslí si Evžen Korec, generální ředitel společnosti EKOSPOL.

Rozvojové lokality v Praze

Největší podíl plánovaných bytů tvoří byty na Praze 9 – přesně jde o 7525 nových bytů. S šesti a půl tisíci následuje Praha 4. Dohromady skoro deset tisíc bytů by pak mělo vyrůst na Praze 8 a Praze 6. Naopak městské části Praha 1, 2, 5, 7 a 3 už pro developery z hlediska výstavby nových bytových domů atraktivní nejsou.

Developerská společnost 

Developerská společnost FINEP HOLDING posouvá hranice českého a slovenského city developmentu prostřednictvím výstavby celých nových městských čtvrtí na srovnatelnou úroveň světových metropolí. Zároveň jsou i jediným developerem, který je dlouhodobě v TOP 3 největších developerů v rezidenčním i administrativním segmentu v České republice. Od roku 1995 jsme v Praze postavili přes 14 500 nových bytů v bytových domech v několika desítkách úspěšných rezidenčních projektů.

Zdroj: http://www.buildingnews.cz/zpravy-dne/analyza-planovanych-bytu-nejvice-se-bude-stavet-na-praze-4.html

<< Zobrazit všechny aktuality